سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
مقاله در مورد فرسایش بادی
مقاله در مورد فرسایش بادی
دسته بندی مقاله و تحقیق
بازدید ها 16
فرمت فایل docx
حجم فایل 46 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 12
مقاله در مورد فرسایش بادی

فروشنده فایل

کد کاربری 2
کاربر

فرسایش بادی یکی از پدیده‌هایی است که بیشتر در مناطق خشک و نیمه خشک رخ می‌دهد. فرسایش بادی عبارت است از جدا شدن و حمل ذرات خاک توسط نیرویی که به وسیله سرعت باد روی سطح خاک اعمال می‌شود. در مناطقی که میزان نزولات آسمانی کم و در طول روز درجه حرارت هوا زیاد است، سرعت باد معمولاً بسیار زیاد بوده و این شرایط به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک - یعنی جایی که معمولاً سرعت باد زیاد است - غالب خواهد بود.

به طور کلی فرسایش بادی به گستردگی و شدت فرسایش آبی نیست. در مناطقی که رطوبت خاک کم باشد فرسایش بادی از اهمیت زیادی برخوردار است و همان طوری که اشاره شد این نواحی معمولاً شامل نواحی خشک و نیمه خشک است. مناطق خشک و نیمه خشک در حدود یک سوم سطح اراضی کره زمین را تشکیل می‏دهند که 4 درصد آنرا فراخشک، 15 درصد خشک و 6/14 درصد باقیمانده نیمه خشک است. وجود رسوبات گسترده لسی در مناطق معتدل و مرطوب و تپه‏های شنی وسیع در سواحل نیز از فعالیت‌های باد در مناطق مرطوب است.

فرسایش بادی معمولاً در اثر عدم اعمال مدیریت معقول روی منابع خاک و سرزمین مانند تشدید عملیات زراعی، جرای مفرط، تخریب جنگل و غیره صورت می‌گیرد. عملیات مذکور خصوصیات مربوط به چسبندگی ذرات خاک را تخریب کرده و آنرا در مقابل باد آسیب‌پذیر می‌کند. آسیب وارده به آهستگی سبب کاهش ذرات ریز خاک شده و به تدریج فراوانی ذرات شنی را که فاقد چسبندگی است و خود نیز در مقابل باد بسیار آسیب پذیر هستند، فراهم می‌سازد.

فرسایش بادی شامل سه مرحله متمایز است. تخریب سطح خاک بوسیله نیروی باد، حمل ذرات فرسایش یافته بوسله باد به نقاط دورتر و انباشت یا ترسیب ذرات در نقاطی که سرعت باد کاهش می‌یابد.

همان گونه که اشاره شد، سازوکار فرسایش بادی به سه مرحله کاملاً مجزا به شرح زیر تقسیم بندی می‏شود:

1-شروع حرکت ذرات Initiation of Movement، شروع حرکت ذرات در نتیجه تلاطم و سرعت باد ایجاد می‏گردد. در این مرحله متناسب با اندازه ذرات تشکیل دهنده خاک و مقاومت بستر خاک سرعت آستانه فرسایش از اهمیت زیادی برخوردار است. بنا به تعریف سرعت آستانه فرسایش عبارتست از حداقل سرعتی که قادر است ذرات خاک با یک اندازه معین را به حرکت درآورد.

 

فهرست مطالب :

فرسایش.... 2

مراحل مختلف فرسایش.... 3

باد. 4

فرسایش بادی.. 5

حمل ذرات ریز توسط باد. 6

سایش ما سه ای.. 7

قطعات باد ساب... 7

عوامل ایجاد فرسایش بادی و گرد و غبار. 7

عوامل تشدید کننده فرسایش بادی.. 8

کانون های بحران. 8

میزان فرسایش سالیانه زمین ها توسط فرسایش بادی.. 9

شناسایی مناطق تخت تاثیر فرسایش بادی (برداشت، حمل، رسوب) 9

نحوه کنترل فرسایش بادی.. 9

عملیات کنترل فرسایش بادی در ایران. 10

نتیجه گیری.. 10

منابع و مراجع: 11





نویسنده : عباس کاظمی
تاریخ : چهارشنبه 95/2/8
 


بازدید امروز: 27
بازدید دیروز: 23
کل بازدیدها: 267546

 
بنر 120 * 240