مقاله بازارهای اسلامی و سنتی در31صفحه قابل ویرایش
فهرست:
چکیده
مقدمه
مفهوم بازار
تعریف واژة بازار
طبقه بندی بازارها
شکل فیزیکی بازار در تمدن اسلامی
تعیین مکان بازار
سیستم حاکم بر بازار مسلمین
اصناف در بازار اسلامی
مفهوم صنف
انگیزة گرد آمدن هر حرفه در یک بازار
سازمانهای صنفی بازار
منابع
در اوایل قرن هفتم میلادی زمانی که دو ابرقدرت ایران و روم بر سر تسلط و نفوذ جهانی پیکار میکردند, در شبه جزیرة عربستان حادثهای رخ داد که مسیر جریان تاریخ را عوض نمود. در آن برهه مردی خردمند و امین به تلقین ندای حق در کانون بتپرستی بر ضد خدایان متعدد برخاست و نهضت عظیم و جهانی اسلام را بنا گذاشت. این نهضت عظیم با پیشرفت سریع خود, تمدنی با شکوه در تاریخ جهان بوجود آورد. تمدنی که در نتیجة چندین قرن تلاش و فعالیت پیروان اسلام پدید آمد, از نظر عظمت و ابهت و ظرافت از مهمترین تمدنهای انسانی کم نداشت.
اولین اقدام پیامبر(ص) پس از هجرت به مدینه پایهگذاری یک جامعة نوین بود, جامعهای که در آن دین با کلیة جنبههای زندگی پیوندی محکم داشت و از آلایش اعراب دورة نظام جاهلیت و مفاسد قریش عاری بود.
ابداعات و تصمیم گیریهای اقتصادی پیامبر(ص) درمدینه باعث رونق اقتصادی عربستان گردید و موجب شد تا اهداف اسلامی در سراسر عربستان گسترش یابد و بعدها به سراسر دنیا برسد. از این رو جامعه اسلامی مزبور میتواند به مقیاس کوچکتری الگوی جامعة بزرگ اسلامی آینده باشد. لذا در هنگام تدوین نظام اقتصادی اسلامی ایران, آگاهی هر چه عمیقتر از تمدن غنی اسلامی ضرورتی غیر قابل تردید دارد.